Tuesday 11th of December 2018

Fórum Kerékpárút Észrevételek, javaslatok
 Pellérd Fórum
Üdv Vendég   [Regisztráció]  Bejelentkezés
 Tárgy:Észrevételek, javaslatok.. 2011-07-12 23:31:40 
Csatlakozva: 2018-12-11 00:52:12
Hozzászólások: 0
Tartózkodási hely

Gratuláció a Pellérdi Önkormányzatnak a kerékpárútért. Természetesen az előző Polgármestert és emberit is beleértve, hiszen az ő kezük alatt zajlott a projekt előkészítésének oroszlán része. Minden tekintetben egy jól sikerült beruházásról beszélhetünk.

Ötletes a nyomvonala a kerékpárútnak, jól sikerült a tervezés és a kivitelezés is. Az önkormányzat takarítja a szélét is.

Jó látni, hogy sokan használják munkába járásra, sportra és túraútvonalként egyaránt.

Napi rendszerességgel használom én is a kerékpárutat, így pár észrevételt, javaslatot tennék:

1. Sajnos vandál kezek ellopták a terelőoszlopot a patak felett átívelő híd Ny-i oldaláról. Jó lenne pótolni, mivel így autósok is behajtanak, veszélyes kavicsot felhordva, illetve az út padkáját rongálva.

2. A kerékpárút K-i vége felé, ahol egy vízkitermelő művet kerül ki az út, sok autós 50m hosszon ráhajt, holott jól kiépített átjárójuk van. Sajnos már most is látszódik az út szélén az autók rongálása, ráadásul sok kavicsot, földet felhordtak, ami a kanyarban balesetveszélyes. pár forgalomterelő oszloppal az út É-i felén meg lehetne akadályozni a további rongálást.

3. A nagy hőség felhullámosította, megrepesztette pár helyen az új aszfaltot. Garanciális bejáráson kellene kérni a kivitelezőtől a javítást.

4. A kerékpár úton Pellérdre érkezve célszerű lenne egy útbaigazító és ismertető táblát elhelyezni. Ismerőseim is jöttek túrázni errefelé, de nem is tudtak pl. a kastélyparkról és a tóról. Pellérd nevezetességeit lehetne egy ilyen táblán bemutatni, térképpel.

5. A kerékpár út Pécs felöli végét jó lenne mielőbb megépíteni az Expó-Centerig. Nem kell semmilyen alagút a 6-os elkerülő alá egyenlőre. Az aszfalt csík érjen már el Pécsig, és majd a 20 éves tervben lehet vitatkozni rajta, hogy az út alatt vagy hogy keresztezze az elkerülőt a kerékpárút. Most az elkerülőn kerekezik mindenki (főleg eső után), ez sokkalta veszélyesebb, mintha csak keresztezné azt és folytatná az útját.

IP naplózva
Oldal # 

Címlap Fórum Kerékpárút Észrevételek, javaslatok

Elérhetőségek

Cím: 7831 Pellérd, Fő tér 4.
Telefon: (72) 587-910
Fax: (72) 587-922
E-mail: info@pellerd.hu

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekVendégkönyvTestvértelepüléseinkPartnereinkOldaltérkép