Monday 17th of December 2018

Jövőt a Gyerkeknek Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Alapítványunk magán kezdeményezésű közcélra létrejött közhasznú alapítvány. Az alapítók 1995-ben magánerőből és pénzből hozták létre az alapítványt, melyet azóta már cégek és más magánszemélyek is segítenek.

Az alapítvány neve: " Jövőt a Gyermekeknek "

Alapvető célkitűzésünk az, hogy Pellérd és vonzáskörzetében lévő térségek hátrányos helyzetű gyermekeinek testi és lelki megsegítését végezzük, úgy, mint beiskolázási segély, kirándulás, táborozás, tanulmányi felzárkóztatás, egészséges életmódra nevelés, lelki gondozás, stb. Még mindig azt tapasztaljuk, hogy a mindennapi étkeztetésükhöz is hozzá kellene járulnunk, hiszen ennek hiányában a gyermekek nem, vagy csak nagyon keveset esznek. Ezt a törekvésünket a súlyos pénzhiány miatt nem tudjuk megvalósítani.

Külön probléma, hogy a még munkában lévő szülők pénzkeresési elfoglaltsága miatt a gyermekek az utcán kóborolnak. Szeretnénk ezen is segíteni egy olyan közösségi terem megvalósításával, ahol a felnövekvő ifjúság a szabadidejét tanulással és konstruktív időtöltéssel tudja eltölteni.

Ezidáig minden évben sikerült évente 40-50 gyermek nyári táboroztatása lelki gyakorlatos hittantábor keretében a magánadományok és a karitatív szervezetek révén. A 2001. évben lehetőségünk nyílt a Szociális és Családügyi Minisztérium és kifejezetten Harrach Péter miniszter úr jóvoltából ingatlan vásárlására Dunafalván. Az ingatlan felújítást is el tudtuk végezni, így kultúrált körülményeket tudunk biztosítani a nyári táborozáshoz, turnusonként 20-20 fő részére. Amit még meg kell valósítanunk, az egy játszóház kialakítása, ahol filmeket lehet vetíteni, kézműves, festő, olvasó és kreatív sarkok biztosítják a szórakozást. A táborozási lehetőséget nemcsak a saját részünkre, hanem minden olyan keresztény szervezetek és nagy családok számára kívánjuk biztosítani, akiknek az értékítéletük a mienkével azonos.

Minden eddigi munkánkat nagylelkű magánadományok támogatták. Még mindig azt kérjük, hogy a lehetőségekhez képest segítsék és támogassák célkitűzéseinket. Mindazokra számítunk, akiknek fontos, hogy a felnövekvő generáció testileg és lelkileg felkészülve hasznos tagja legyen a társadalomnak, és folytassa az elődök országépítő munkáját.

Mi bízunk abban, hogy valóban lesz jövőjük ezeknek a gyerekeknek is.

A vonatkozó jogszabályok értelmében az alapítványunk számlájára befizetett összeg 30%-át az adóból le lehet vonni.

"JÖVŐT A GYERMEKEKNEK" ALAPÍTVÁNY
SZENTLŐRINC - ORMÁNSÁG TAKARÉKSZÖVETKEZET PELLÉRD
SZÁMLASZÁM: 507 - 00066 - 156 - 00338
ADÓSZÁM: 18307230-1-
02

Fellner Lajos
Dr. Horváth István
alapító
alapító
a kuratórium elnöke

 

 

Címlap Civil szféra Jövőt a Gyermekeknek Alapítvány

Elérhetőségek

Cím: 7831 Pellérd, Fő tér 4.
Telefon: (72) 587-910
Fax: (72) 587-922
E-mail: info@pellerd.hu

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekVendégkönyvTestvértelepüléseinkPartnereinkOldaltérkép