Monday 17th of December 2018

Brázay Kastélypark Természetvédő és Horgász Egyesület PDF Nyomtatás E-mail

 

A Brázay Kastélypark Természetvédő és Horgászegyesület célja, hogy tagjainak és leendő tagjainak biztosítsa szabadidejük hasznos és élményekben gazdag eltöltését és mindenki másnak, aki a természetet kedveli, és csak kikapcsolódásra vágyik azt egy gyönyörű park csodaszép tavának partján tehesse élvezve a vizivilág flóráját és faunáját. Az egyesület céljai közé tartozik még a tagok horgászati lehetőségének biztosításán túl, érdekeik képviselete, az egyesületi tagságból származó jogok érvényesítése, a horgász-sport fejlesztése, népszerűsítése, a természet szeretetére és védelmére való nevelés.

A Horgász Egyesület 2000 – ben alakult 25 fő lelkes helyi horgász összefogásával az 1.3 hektár területű Kastélyparki tavon, melyen az önkormányzattal kötött haszonbérleti szerződés szerint gyakorolja horgászati jogát. Azóta településünk legnagyobb létszámú civil szervezetévé nőtte ki magát és 100 fő maximált felnőtt taggal és évente növekvő 30-40 fő gyermekhorgász utánpótlással rendelkezik. A tó átlagmélysége 80 cm. Kis tóról lévén szó kapitális méretű fogásokról nem tudunk számot adni, de horgászaink többsége elégedett az eredményekkel.

Évente három – négy alkalommal telepítünk, összesen 20 - 24 mázsa halat, főleg pontyot, amurt és kárászt valamint rablóhalak közül süllőt és kevés csukát

Részt veszünk a település életében a falunapokon, amikor is nyílt horgász-versenyeket rendezünk, valamint társadalmi munkában rendszeresen kaszáljuk a tó környékét, karbantartjuk a tóparti létesítményeket.

 

 

Horgászrend

Az egyesület vizén az Országos Horgászrend van érvényben, az alábbi eltérésekkel:
Felnőtt engedéllyel rendelkező horgász egy időben két horgászbotot használhat, max. 2-2 horoggal. Ifjúsági horgász egyszerre csak egy bottal horgászhat max. 2 horoggal. Gyermek horgász csak úszós készséggel és 1 horoggal horgászhat felnőtt felügyelete mellett.

Pontyra nincs faj szerinti fogási tilalmi idő, az egész évben fogható. A Fogási Naplót az előírtaknak megfelelően kell vezetni, a méretkorlátozással védett halfajokat kifogásuk után azonnal, a horgászat folytatása előtt kell mindkét Naplóba golyóstollal bejegyezni, az "egyéb" halat pedig a horgászat befejezésekor.
A horgász köteles a horgászat megkezdése előtt érkezését a Tónaplóba rögzíteni és annak befejezése után a kifogott hal fajtáját és mennyiségét beírni.
Horgászni napkeltétől - napnyugtáig lehet. Április 01 és október 31 között szombati napokon az éjszakai horgászat engedélyezett a horgászhely megvilágítása mellett.
Október elsejétől december 31-ig a pergetés megengedett. A pergetéssel vagy egyéb módon más horgász tevékenységét nem zavarhatják.

Az egyesület előtt álló legközelebbi feladat a tó vízminősége megóvása és partvédelme. Ez jelentős anyagi ráfordítást igényel, amit önerőből és egy év alatt kigazdálkodni nem leszünk képesek.

Napijegyes horgászat csak vendéghorgászként lehetséges.

 

Tisztségviselők :

 

Elnök : Gáspár Zsolt

Titkár : Fazekas István

Gazdasági ügyintéző : Ott László

Fegyelmi Biz Elnök : Molnár György

Felügyelő Biz Elnök : Zsidó Sándor

 

Cím : 7831 Pellérd, Damjanich u. 9 -11

 

Címlap Civil szféra Brázay Kastélypark Természetvédő és Horgász Egyesület

Elérhetőségek

Cím: 7831 Pellérd, Fő tér 4.
Telefon: (72) 587-910
Fax: (72) 587-922
E-mail: info@pellerd.hu

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekVendégkönyvTestvértelepüléseinkPartnereinkOldaltérkép