Tuesday 11th of December 2018

Pellérdi Polgárőrség PDF Nyomtatás E-mail

 

A helyi polgárőrcsoport 2001. június 21-én alakult azzal a céllal, hogy településünk közbiztonságát erősítse, a polgárok biztonságérzete, nyugalma érdekében.
Mint minden önerőből szerveződő egyesület, kezdetben nehezen indult, elsősorban az anyagi lehetőségek korlátai miatt.
Mára eljutottunk odáig, hogy polgárőreink felszereltek egyenruhával, és van egy saját tulajdonú Suzuki Swift típusú gépkocsink, mellyel nagyobb területeket tudunk ellenőrzés alá vonni. Ez a fejlődés nem valósulhatott volna meg a helyi önkormányzat és a támogató magánszemélyek segítsége nélkül, melyet ezúton is köszönünk. A polgárőrség szervezet napi kapcsolatban van a megyei polgárőr szövetséggel és a rendőrséggel, tőlük lehetőség szerint minden segítséget megkapunk. Taglétszámunk jelenleg 20 fő, de kiemelt célunk bővíteni a létszámot, hogy a település egy erősebb, ütőképesebb csapatot tudjon magáénak.
Ezúton kérnénk azokat a tisztelt pellérdi polgárokat, akik tenni szeretnének Pellérd közbiztonságáért, jelentkezzenek csapatunkba. Szívesen fogadnánk továbbá azon támogatók anyagi segítségét, akiknek lehetőségük van erősíteni a polgárőr szervezet hatékonyabb működését.Ott, ahol az ember él, meg kell próbálniajavítani a körülményeken.
Ha megfelelő a közbiztonság, jobb a közérzet, és az egészség is stabilabb.

 

"Tesszük a dolgunkat!"

Pellérd Polgárőr Egyesület idei évben is tette a dolgát, aminek úgy érzem, meg van a hatása. Ennek ellenére történnek időnként törvénytelen dolgok községünkben, de hol nem…?
Sajnos igen sokan nem tudják, mit tegyenek, ha észreveszik a besurranó tolvajt. Ezért ezúton is szeretnénk tanácsokat adni a polgároknak.
Ha telefonközelben van a sértett, azonnal a Rendőrséget kell hívni a 107-es, vagy a körzeti megbízottat a 30/653-1617-es, majd a Polgárőröket a 70/541-1909-es telefonszámon.
A polgárőrök bármikor kimennek a helyszínre, de rendőrt csak azután tud hívni, ha megbizonyosodik a bejelentés valódiságáról.
Kihelyezzük a telefonszámokat a buszvárókba, ill. a hirdető táblákra, s akinek van mobiltelefonja, írja be ezeket, hogy mindig kéznél legyenek.

A Polgárőrség 2009. évi fontosabb tevékenységei:

Pellérdi Önkormányzat és az ÁMK. szinte minden rendezvényén részt veszünk helyszíni biztosítással, forgalom irányításban, őrzéssel (pl. Juniális), vagy a szemétlerakók figyelésével. Nagyon jó a kapcsolatunk Metzing József polgármester úrral, Medgyesi Antal iskola igazgató úrral, ami nagyban befolyásolja sikeres munkánkat. A civilszervezetekkel napi kapcsolatunk van, így előzetes egyeztetés alapján az ő rendezvényeiken is megjelenünk. Részt vettünk az Országos Polgárőr Szövetség által rendezett versenyeken, OPSZ országos találkozóján, amit Püspökladányban rendeztek. Pécs városában is tartunk szolgálatot Megyei Elnökünk felkérésére.
100 éves a Pécsi Püspökség rendezvényén, Mindenszentekkor a pécsi köztemetőben szolgálatot adtunk. Forgalmat irányítottunk, tetten értünk egy virág tolvajt és eloltottunk egy koszorút, ami az égve hagyott gyertyáktól meggyulladt.

Kiemelkedő munkát végeztek név szerint: Köves István, Palóczy Dávid, Bense István, Pápics Gabriella, aki október 1-től településőrként is tevékenykedik.
Telefonon ő is elérhető: 30/521-4832.

A faluban és a szőlőhegyen napi járőrszolgálatot tartunk.
Bodán, Orfűn, Abaligeten, Szebényben sport, ügyességi, valamint főzőversenyen vettünk részt, ahol három első, két harmadik, és egy negyedik hellyel zártuk a versenynapot.

Történt községünkben 4-5 betörési kísérlet, melynél rendőri intézkedésre is sor került, ahol 3 gyanúsítottat a helyszínen tartottak a polgárőrök a rendőrök megérkezéséig, akik eljárást indítottak ellenük.
Mecsek ÖKO. (volt zagytó) területén, tiltott helyen közlekedő személyt adtak át a rendőröknek, akik intézkedtek velük szemben.
Külön kiemelném Köves István egyesület elnökének munkáját, időt, fáradtságot nem kímélve, gondosan, következetesen szervezi és irányítja a szabadidejükben tenni akaró polgárőröket.

Miből tudjuk fenntartani Egyesületünket? Elárulom!
A helyi Önkormányzat támogatja anyagiakkal, valamint az Iparterületen tevékenykedő cégekkel szerződést kötöttünk, ahol mi járőrszolgálatot teljesítünk, s ezért ők anyagi támogatást nyújtanak.
Támogatóink: MECSEK ÖKO, INITECH SYSTEM Kft., TARNAI Kapu Kft., GIPSZ BAU Kft., Járműkarosszéria és Pótkocsigyártó Bt., B.K.N. Metél Kft., LIPID + B Kft., ÁDÁM ÉS TÁRSA Kft., KOLTAI SERVICE Kft.

Amennyiben Önnek is van igénye a Polgárőrség tevékenységére, úgy hívja Köves Istvánt, a Polgárőr Egyesület elnökét a 70/541-1909-es telefonszámon.  

 

Vészi Ernő


 
 

Címlap Civil szféra Pellérdi Polgárőrség

Elérhetőségek

Cím: 7831 Pellérd, Fő tér 4.
Telefon: (72) 587-910
Fax: (72) 587-922
E-mail: info@pellerd.hu

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekVendégkönyvTestvértelepüléseinkPartnereinkOldaltérkép