Monday 17th of December 2018

Pellérdi Vállalkozók Klubja Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
A kezdeti időben klubszerűen, majd 2002 márciusától bejegyzett egyesületként működik. Ezt az egyesületet a Pellérd község közigazgatási területén működő vállalkozók hozták létre, azzal a céllal, hogy a helyi vállalkozók közötti együttműködés erősödjön, a vállalkozások ismerté váljanak a lakosság számára, párbeszéd alakulhasson ki a helyi önkormányzattal, hogy javaslatokat tehessünk településünk fejlődéséhez. A faluban kimagaslóan sok vállalkozás működik, az egyszemélyes egyénivállalkozótól, a nagyobb létszámot foglalkoztató cégekig. Természetesen ezeknek az igényei és elvárásai, valamint a társadalmi szerepvállalása eltérő, az egyesület azokat a közös érdekeket igyekszik megtalálni, amelyek minden vállalkozást működtető számára fontosak. Így minden évben, az év elején, meghívjuk az APEH munkatársait, hogy tartsanak előadást a személyi jövedelemadó változásai, valamint az ÁFA tekintetében.

Jó kapcsolatot tartunk fent a Baranya Megyei Vállalkozói központtal, akik sok segítséget nyújtanak a pályázatok figyelésében, megírásában, valamint a mikro hitelek lebonyolításában. Jó kapcsolatról beszélhetünk akkor is, ha a Pécs - Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarára gondolunk, hiszen sokan tagjai is vagyunk.

•  2006. év sikertörténetének számít, hogy egy kiadványt tudtunk megjelentetni a "Pellérdi Segítőtárs" címen, amely nem csak a szabályosan működő vállalkozásokat mutatta be, hanem kicsit reklámoztuk magunkat is. Ezt a fontos és hasznos kiadványt, terveink szerint 2008 decemberében frissített változatban újra kiadjuk.
•  Eredményesnek nevezhetjük 2005 évben meghirdetett számítógépes tanfolyamunkat is (kezdő és haladó szinten), amelyen 16 fő vett részt.
•  2006 évben "Vállalkozói Szabadegyetem" elnevezésű programot indítottunk, melyben kilenc előadást terveztünk, képzett előadókkal. Ennek a programnak a lényege az, hogy a vállalkozók képet kapjanak arról, hogy hogyan kell egy sikeres vállalkozást működtetni, menedzselni, hogyan kell tárgyalni, üzleti tervet készíteni.
•  2007 évben a Mecsekvidék Helyi Közösség alapító tagjai lettünk egyesületi és vállalkozói szinten.
•  Évek óta sikeres programunk a Virilisták Bálja, amelynek hagyománya az Önkormányzattal való közös szervezés, melynek időpontja minden évben február utolsó hétvégéje.
•  Minden hónap utolsó szerdai napja, az újságíró bizottság közös megbeszélése, a következő szám megjelentetése, az aktuális anyagok leadása.
•  A nyár programja a kirándulás, színházlátogatás, szervezetten, együtt, hogy ne csak a munkáról szóljon az együttlét. Még 2008. évben szeretnénk egy kirándulást tenni egy olyan településre, ahol már működik a falusi turizmus, így tapasztalatokat szerezhetünk, hogy hogyan is kezdjünk ennek szervezésébe, bonyolításába.
•  Lehet, hogy a mi egyesületünknek nincs saját a falura nézve külön kulturális és egyéb programja, de tagjaink külön-külön, vagy más civil szervezetekkel együttműködve szinte mindig jelen vagyunk. Jó példa erre a 700 éves Pellérd jubileumi év szervezése, a Pellérdi búcsú, a szüreti mulatságok, a karácsonyi koncert, a caritas által szervezett jótékonysági bálok, de talán a legnagyobb és legsikeresebb a Pellérdi Juniális és Szomszéd Települések Találkozója. A Pellérdi Vállalkozók Klubja Egyesület büszke lehet tagjaira, még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is, hogy nincs olyan helyi rendezvény, amelyet munkájukkal és anyagi támogatásukkal ne támogatnának.

Vállalkozás megjelentetéséhez (Pellérdi Segítőtárs információs katalógusban) szükséges formanyomtatvány letöltése

Gálné Dávid Margit
elnök

 

Címlap Civil szféra Pellérdi Vállalkozók Klubja Egyesület

Elérhetőségek

Cím: 7831 Pellérd, Fő tér 4.
Telefon: (72) 587-910
Fax: (72) 587-922
E-mail: info@pellerd.hu

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekVendégkönyvTestvértelepüléseinkPartnereinkOldaltérkép