Monday 17th of December 2018

Programok PDF Nyomtatás E-mail

 

EKF programajánló november

  

A Pellérdi Nemzetközi Tűzzománc és Ötvösművészeti Alkotóműhely bemutatkozik Pécsett is. 2010. november 17-én szerdán, 17 órakor a Művészetek és Irodalom házában nyílik a kiállítás, a nyáron Pellérden elkészült munkákból. Köszöntőt mond H. Barakonyi Klára és Tajti Zoltán Pellérd polgármestere. A kiállítást megnyitja Mészáros Flóra művészettörténész. A kiállítás megtekinthető nov. 17- dec. 2-ig, hétfőtől péntekig, 10-18 óráig.

 

A Gyükés Kápolnanapok keretében 2010. november 27-én 10 órakor adventi dalokat hallgathatnak az érdeklődöka gyükési Szent Bertalan templomban.

 

Az 50 éves Pécsi Balett ünnepi nagyszínpadi bemutatója lesz a Pécsi Nemzeti Színházban, 2010. november 19-én 19 órakor, a Jó és a Rossz kertjében címmel.

 

Cézanne és Matisse bűvöletében – a Nyolcak – centenáriumi kiállítás nyílik 2010. december 10-én a Janus Pannonius Múzeumban Pécsett. A kiállítás 2011. március 27-ig tekinthető meg.

 

Pál Valéria 

közösségszervező

 

 

A településen éves szinten megrendezésre kerülő állandó programok:

Nemzeti Ünnepek
Március 15. és Október 23. a két községi szinten megünnepelt esemény. Mindkettő a Művelődési Házban kerül megrendezésre. Március 15.-hez kapcsolódik két civil szervezet által szervezett esemény és a Pellérdi Tükör által rendezett kiállítás. Október 23.-hoz a Pro communitate díj átadása és a Pellérdi Tükör által szervezett  kiállítás kapcsolódik.

Bolondos Áprilisi Játékok

Április elsejéhez kapcsolódik, illetve a szeszélyes áprilisi időjáráshoz. A Művelődési Házban és udvarán a Pellérd Legbolondosabb Csapata címért zajlik a verseny, mely több játékos feladat teljesítéséből áll.

Juniális

Az önkormányzat által szervezett, az ÁMK és a civil szervezetek segítsége által lebonyolított falunap a parkban.

Szüreti Mulatság
Szeptemberben kerül megrendezésre az ÁMK és a civil szervezetek szervezésében. A bor ünnepe, az egész falut átívelő táncos felvonulással, esti bállal.

Határon Túli Magyarok Fesztiválja
Októberi esemény a Baranya Megyei Kulturális Központtal együttműködve.

Egészségünkért – Környezetünkért Falunap
Novemberi esemény az Általános Iskolában, illetve annak udvarán, továbbá a Művelődési Házban. „ Fut a Pellérd” futóverseny, kézműves programok és halászlé főzőverseny teszi színesebbé a Falunapot.

 

Címlap Kultúra Programok

Elérhetőségek

Cím: 7831 Pellérd, Fő tér 4.
Telefon: (72) 587-910
Fax: (72) 587-922
E-mail: info@pellerd.hu

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekVendégkönyvTestvértelepüléseinkPartnereinkOldaltérkép