Tuesday 18th of December 2018

Pellérd keleti iparterület fejlesztése PDF Nyomtatás E-mail

                         

A kedvezményezett neve: Pellérd Község Önkormányzata

A projekt címe: Pellérd Keleti iparterület fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 464,29 millió Ft                           

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.03.31.

A projekt azonosító száma: TOP-1.1.1-15-BA1-2016-00008

                               

A projekt tartalmának bemutatása:

A Baranya Megyei Területfejlesztési Koncepció helyzetelemzése szerint Baranya megyében Pécs és vonzáskörzete gazdaságilag fejlettnek minősíthető térség, szerepe a megyén belül, de az egész Dél-Dunántúli régióban is kiemelkedő. A megyén belül Pellérd község gazdasági adottságai, lehetőségei, kilátásai jók. Pellérd lakossága 1990 óta folyamatosan nő, Pécs közelsége ellenére sem számít alvóvárosnak. A 80-as években megkezdődött lakosságszám növekedés, a 90-es évek infrastrukturális fejlesztései és intézmény-felújításai alapozták meg azt a pozíciót, hogy hosszú távra önálló, saját ellátó intézményeket működtető községként vehessük számba. Az önkormányzat kiemelt prioritásként kezeli, hogy a településen és a Pécsett működő vállalkozások számára megfelelő gazdasági környezet teremtsen, cél a helyi KKV-k további fejlődésének, működésének segítése, a foglalkoztatottság növelése.

A projekt célja a térség gazdasági életében meghatározó KKV szektor számára vonzó infrastrukturális feltételek kialakítása, a Pellérden és Pécsett szétszórtan működő kisebb területigényű vállalkozások egy helyre telepítése, ezáltal a területi szinergiát használva a versenyképesség javítása, a helyi adottságoknak megfelelő szolgáltatások kialakítása, befektetésösztönző tevékenység továbbfejlesztése.

Pellérd Község Önkormányzata az iparterület infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztése által elősegíti, hogy a már értékesített telkeken beruházásban kezdjenek a tulajdonosok, új befektetőket vonzzon a terület, lehetőség nyíljon az önkormányzati tulajdonban álló telkek értékesítésére, így elérhető lesz a rendelkezésre álló infrastrukturális kapacitások magas arányú és hosszú távú kihasználtsága, ezáltal új munkahelyek jöjjenek létre, nő a foglalkoztatottság.

A projekt műszaki-szakmai tartalmát az alábbiakban határoztuk meg: új belső út kerül kiépítésre, ehhez kapcsolódóan sor kerül a csapadékvíz elvezetésre, megtörténik a telkek víz- és szennyvízbekötése, új közvilágítás létesül, sor kerül a fogadóépület felújítására, átalakítására, ahol új szolgáltatási csomagot alakítunk ki a vállalkozásoknak, emellett a karbantartási igényeket kiszolgáló új üzemcsarnok létesül és beszerzünk egy multifunkcionális munkagépet.

 

Címlap Pellérd keleti iparterület fejlesztése Pellérd keleti iparterület Pellérd keleti iparterület fejlesztése

Elérhetőségek

Cím: 7831 Pellérd, Fő tér 4.
Telefon: (72) 587-910
Fax: (72) 587-922
E-mail: info@pellerd.hu

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekVendégkönyvTestvértelepüléseinkPartnereinkOldaltérkép